Gerie Leijsen

Voor muziek en Zanglessen

Zingen en Swingen 7-10 jaar

 

Hou je van zingen? Wil je beter leren zingen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Deze cursus van 10 lessen is voor kinderen van 7-10 jaar.In de lessen krijgen de kinderen zangles en leren ze door ademhalingsoefeningen,articulatieoefeningen en diverse stemoefeningen beter zingen.

We passen de (net geleerde) technieken toe door veel leuke (meerstemmige) liedjes met elkaar te zingen. De kinderen leren (als ze dat willen) ook solo zingen.We sluiten de cursus af met een klein "concert".

Wie: Kinderen van 7-10 jaar

Wanneer: start bij voldoende aanmeldingen

Kosten: 90 euro voor 10 keer (lessen van 45 min)

 

Bij weinig aanmeldingen kan er ook zangles worden gegeven in duo's of trio's(informeer naar de prijzen en tijden)

 

De kinderen die de cursus "Muziekstart" hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven voor deze cursus!
De kinderen kiezen twee instrumenten waar ze verder les in krijgen.Ook krijgen ze deze instrumenten weer mee naar huis om op te oefenen. Doordat de kinderen meer ervaring opdoen in het spelen op de verschillende instrumenten en beter noten kunnen lezen, kunnen we in de les nog meer liedjes samen spelen en ook werken aan meerstemmige muziekstukken.Er vindt meer verdieping plaats wat betreft het spelen op de instrumenten en het notenschrift en de muziektheoretische begrippen.

Aan het einde van de cursus, hebben we een voorstelling in de grote zaal waarbij iedereen welkom is om te kijken wat de kinderen allemaal hebben geleerd.

Wanneer: Start zaterdag 19 september 2020 12x

Tijd: Starttijd tussen 11.05-12.30. De lessen duren 60 min.

 

Kosten: 150 euro inclusief huur instrumenten

Muziek voor de allerkleinsten: 1,5-3 jaar

In de' lessen' staat plezier maken, meedoen en genieten van muziek voorop. Door middel van liedjes, muziekspelletjes, eenvoudige instrumentjes en speelse materialen wordt o.a.  het ritmegevoel  , het  taalgevoel  en de motorische ontwikkeling gestimuleerd. 

Voor elke leeftijdsgroep is er genoeg muzikaal materiaal om van te genieten.  Het materiaal kan voor alle kinderen gebruikt en aangepast worden. Voor de jongste kinderen  zijn er veel  gevarieerde wiegeliedjes,  muzikale kiekeboespelletjes en brabbelliedjes. Voor de dreumesen en peuters veel  liedjes met bewegingen en aansprekende thema's. Ook worden andere materialen zoals doekjes, ballonnen, knuffels en veertjes gebruikt om de liedjes te versterken.

Door de hoeveelheid  aan  materiaal kan er elke 'les' worden ingesprongen op de behoeftes en voorkeuren van de kinderen op dat moment. Door veel te herhalen zullen de kinderen de liedjes snel herkennen en mee kunnen doen of zingen.

Veel van de liedjes kunnen op schoot van de ouder meegedaan worden, waardoor het extra veilig is voor het kind.

Wie: Kinderen 1,5-3 jaar met een ouder

Waar: Het gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a in Rijswijk

Kosten: 90 euro voor 10 keer.

Wanneer:Start zaterdag 19 september 2020

Tijd: 9.30-10.15 uur

*tijden kunnen iets afwijken i.v.m met de exacte groepsindeling. U ontvangt hier tijdig bericht over.

 

Opgeven: Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,voor overige info : 06-42551443

In deze cursus zullen verschillende instrumenten en instrumentjes worden uitgeprobeerd .. Er zal meer verdieping worden aangebracht in de lessen en we zullen naast wat bekende liedjes veel nieuwe liedjes en muziekspelletjes doen. Deze cursus is speciaal voor peuters en kleuters. Aan de hand van thema;s en verhaaltjes zullen we liedjes zingen en meespelen met de verschillende instrumenten. Muzikale thema's zoals hard/zacht kort/lang en snel/langzaam zullen uitvoerig aan bod komen.


De instrumenten blokfluit/keyboard en gitaar zullen in de lessen veelvuldig bespeeld worden. Ook zal het drumstel regelmatig voorbij komen.

In de' lessen' staat plezier maken,meedoen en genieten van muziek voorop. Door middel van liedjes, muziekspelletjes, eenvoudige instrumentjes en speelse materialen wordt o.a.  het ritmegevoel  , het  taalgevoel  en de motorische ontwikkeling gestimuleerd.  


Wie: Kinderen vanaf 3 t/m 5 jaar met een ouder

Waar: Het gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a in Rijswijk
Kosten: 90 euro
Wanneer: 10x op zaterdagochtend van 10.15-11.00 uur
Start: Zaterdag 19 september

*De tijden kunnen iets afwijken i.v.m indeling van de groepen. U ontvangt hier tijdig bericht over

Aanmelden: Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor overige info : 06-42 55 1443

Met vriendelijke groeten.

 

Gerie Loos-Leijsen

Deze cursus is bedoeld om kinderen basisbegrippen bij te brengen over muziek in het algemeen en kennis te laten maken met verschillende instrumenten. Deze cursus kan als basis dienen om kinderen een keuze te laten maken voor een instrument. Het unieke van deze cursus is dat de kinderen om de drie weken een ander instrument mee naar huis krijgen om te oefenen!

In deze cursus maak je kennis met de volgende instrumenten:

  • Gitaar
  • Keyboard/ piano
  • Stem
  • Percussie
  • Blokfluit
  • Drums

 

De groepen zijn klein (max 6/7 kinderen) waardoor veel individuele aandacht mogelijk is.Kinderen kunnen op hun eigen tempo leren.

Je gaat leren hoe je deze instrumenten kunt bespelen. Ook leer je iets over muzieknoten, symbolen en algemene termen in de muziek. Als we alle instrumenten hebben gehad, gaan we met elkaar een band vormen om 'coole ' muziek te maken. Aan het einde van de cursus geven we een spetterend optreden voor alle ouders.

Wie: Kinderen 6-9 jaar

Waar: Het gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a in Rijswijk

Kosten: 170 euro voor 12 lessen van 60 min  inclusief huur instrumenten

 

Wanneer: Start zaterdag 19 september 2020. Starttijd tussen 11.15-12.15. Exacte tijden volgen als de groepsindeling bekend is.