Gerie Leijsen

Voor muziek en Zanglessen

Gitaarstart voor kinderen 7-11 jaar

“Gitaarstart” voor beginners en gevorderden

In deze cursus van 14 lessen leer je de basisbeginselen van het  gitaarspelen. Je leert noten lezen en leuke (eenvoudige) liedjes spelen. De meer gevorderde leerlingen leren ook akkoorden spelen en meespelen met hun favoriete liedjes.

Je krijgt een gitaar (en een voetsteun) mee naar huis om op te oefenen. Deze neem je weer mee naar de les.

Verder maak je kennis met andere instrumenten (djembé, keyboard, klokkenspel en andere kleine percussie-instrumenten). We zingen en spelen met elkaar leuke liedjes. Je leert termen en tekens die bij muziek maken, vaak aan de orde komen.

Wanneer: Vrijdagmiddag van 15.15-16.15 uur 14 lessen start vrijdag in januari (als de muziekscholen weer open mogen)

Waar: Gebouw “De Ottoburg” Esdoornstraat 3a

Wie: Kinderen van 7-10 jaar. Maximaal 6 kinderen per groep.

Kosten: 200 euro inclusief huur gitaar en boekje

 

Aanmelden voor de proefles of de cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zangles voor kinderen van 7-10 jaar

 

Hou je van zingen? Wil je beter leren zingen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Deze cursus van 14 lessen is voor kinderen van 7-10 jaar. In de lessen krijgen de kinderen zangles en leren ze door ademhalingsoefeningen, articulatieoefeningen en diverse stemoefeningen beter zingen.

We passen de (net geleerde) technieken toe door veel leuke (meerstemmige) liedjes met elkaar te zingen. De kinderen leren (als ze dat willen) ook solo zingen. We sluiten de cursus af met een klein "concert".

Wie: Kinderen van 7-10 jaar

Wanneer: (start bij voldoende aanmeldingen )vrijdag in januari (als de muziekscholen weer open mogen) 16.20-17.05

 

Kosten: 120 euro voor 14 keer (lessen van 45 min)

 

Bij weinig aanmeldingen kan er ook zangles worden gegeven in duo's (informeer naar de prijzen en tijden)

Kosten privé lessen 5 lessen van 30 min 100 euro op woensdag, vrijdag of zaterdag

Kosten duo-lessen 5 lessen van 40 min 75 euro     "                                          "

De kinderen die de cursus "Muziekstart" hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven voor deze cursus!
De kinderen kiezen twee instrumenten waar ze verder les in krijgen.Ook krijgen ze deze instrumenten weer mee naar huis om op te oefenen. Doordat de kinderen meer ervaring opdoen in het spelen op de verschillende instrumenten en beter noten kunnen lezen, kunnen we in de les nog meer liedjes samen spelen en ook werken aan meerstemmige muziekstukken.Er vindt meer verdieping plaats wat betreft het spelen op de instrumenten en het notenschrift en de muziektheoretische begrippen.

Aan het einde van de cursus, hebben we een voorstelling in de grote zaal waarbij iedereen welkom is om te kijken wat de kinderen allemaal hebben geleerd.

Wanneer: Start zaterdag in januari  14 lessen (als de muziekscholen weer open mogen)

               Start woensdag  in januari 14 lessen (als de muziekscholen weer open mogen)

Tijd zaterdag: Groep 1: 11.15-1215 uur of Groep 2:12.30-13.30 uur. De lessen duren 60 min.

Tijd woensdag: 14.30-15.30

Kosten: 200 euro inclusief huur instrumenten

Muziek voor de allerkleinsten: 1,5-3 jaar

In de' lessen' staat plezier maken, meedoen en genieten van muziek voorop. Door middel van liedjes, muziekspelletjes, eenvoudige instrumentjes en speelse materialen wordt o.a.  het ritmegevoel  , het  taalgevoel  en de motorische ontwikkeling gestimuleerd. 

Voor elke leeftijdsgroep is er genoeg muzikaal materiaal om van te genieten.  Het materiaal kan voor alle kinderen gebruikt en aangepast worden. Voor de jongste kinderen  zijn er veel  gevarieerde wiegeliedjes,  muzikale kiekeboespelletjes en brabbelliedjes. Voor de dreumesen en peuters veel  liedjes met bewegingen en aansprekende thema's. Ook worden andere materialen zoals doekjes, ballonnen, knuffels en veertjes gebruikt om de liedjes te versterken.

Door de hoeveelheid  aan  materiaal kan er elke 'les' worden ingesprongen op de behoeftes en voorkeuren van de kinderen op dat moment. Door veel te herhalen zullen de kinderen de liedjes snel herkennen en mee kunnen doen of zingen.

Veel van de liedjes kunnen op schoot van de ouder meegedaan worden, waardoor het extra veilig is voor het kind.

Wie: Kinderen 1,5-3 jaar met een ouder

Waar: Het gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a in Rijswijk

Kosten: 110 euro voor 12 keer.

Wanneer: Start zaterdag in januari (als de muziekscholen weer open mogen)

Tijd: 9.30-10.15 uur

*tijden kunnen iets afwijken i.v.m met de exacte groepsindeling. U ontvangt hier tijdig bericht over.

 

Opgeven: Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,voor overige info : 06-42551443

In deze cursus zullen verschillende instrumenten en instrumentjes worden uitgeprobeerd .. Er zal meer verdieping worden aangebracht in de lessen en we zullen naast wat bekende liedjes veel nieuwe liedjes en muziekspelletjes doen. Deze cursus is speciaal voor peuters en kleuters. Aan de hand van thema;s en verhaaltjes zullen we liedjes zingen en meespelen met de verschillende instrumenten. Muzikale thema's zoals hard/zacht kort/lang en snel/langzaam zullen uitvoerig aan bod komen.


De instrumenten blokfluit/keyboard en gitaar zullen in de lessen veelvuldig bespeeld worden. Ook zal het drumstel regelmatig voorbij komen.

In de' lessen' staat plezier maken,meedoen en genieten van muziek voorop. Door middel van liedjes, muziekspelletjes, eenvoudige instrumentjes en speelse materialen wordt o.a.  het ritmegevoel  , het  taalgevoel  en de motorische ontwikkeling gestimuleerd.  


Wie: Kinderen vanaf 3 t/m 5 jaar met een ouder

Waar: Het gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a in Rijswijk
Kosten: 110 euro
Wanneer: 12x op zaterdagochtend van 10.20-11.05 uur (45 min)
Start: Zaterdag in januari (als de muziekscholen weer open mogen)

*De tijden kunnen iets afwijken i.v.m indeling van de groepen. U ontvangt hier tijdig bericht over

Aanmelden: Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor overige info : 06-42 55 1443

Met vriendelijke groeten.

 

Gerie Loos-Leijsen